Lélekpálya

Út a számmisztika és az ezotéria ösvényein. Egy hely, ahol lelki táplálékra lelsz.

Mudrák, a lélekre és testre ható kéztartások

2.rész

 

Páli Zsuzsanna

 

Lelkünkre és agyunk meghatározott területeire hatnak. Nagyszerűségük abban rejlik, hogy szinte bárhol és bármikor használhatjuk ezeket a gyakorlatokat. Segítenek a betegségek megelőzésében, enyhítésében, lelki problémáink leküzdésében és spirituális fejlődésünkben is.

 

 

Spirituális mudrák

 

Ezek a mudrák segítenek a múlt feldolgozásában és a pozitív jövőszemléletben.Abban, hogy megértsük életünk nehézségeit és elinduljunk egy önismereti úton.Mindegyik gyakorlatot hosszabb ideig, hetekig, hónapokig kell végezni, ahhoz, hogy érezzük a pozitív hatást.

A gyakorlatok végzéséhez nyugalomra, csöndre és befelé figyelésre van szükség. A legalkalmasabb időpont a kéztartások végzésére a reggel ébredés utáni, vagy az este lefekvés előtti időszak.

 

1. Dharmachakra - mudra

 

A szív felé mutató bal kéz a belső világunkat jelképezi, a jobb kéz pedig a környezetünket. Ezt a két világot segít a mudra egyensúlyba hozni, mert, ha külső és belső energiáink nincsenek egyensúlyban, nem vagyunk boldogok.

 

 

Mindkét kezünket tartsuk mellkasunk előtt, és érintsük össze rajtuk hüvelyk-, és mutatóujjainkat. A bal kezünk tenyérrel a szívünk felé nézzen, a jobb kéz tenyérrel kifelé. A bal középső ujjunkat érintsük a jobb kezünk hüvelyk-, és mutatóujjához.

 

2. Naga – mudra

 

Akkor használjuk, ha döntenünk kell, ha szeretnénk tudni egy dolog értelmét, vagy szeretnénk megérezni és megérteni spirituális utunkat. Hallgassunk a gyakorlat közben hallott belső hangokra, figyeljük a testérzeteinket is.

 

 

A mellkasunk előtt keresztezzük két kezünket úgy, hogy a hüvelykujjaink is keresztezzék egymást. Lélegezzünk közben lassan, egyenletesen és kilégzéskor engedjük el belső feszültéségeinket.

 

A tudattalan válaszai

 

A kérdéseinkre mindig kapunk választ, csak figyelnünk kell. A válasz érkezhet egy érzés, egy könyv, egy film, egy találkozás formájában. Ebben segítenek a mudrák is.

Néha olyan helyzetek elé állít a sors, amelyekkel először nem értünk egyet, vagy negatívan élünk meg, de később rájövünk, hogy mégiscsak ez volt jó.

Élvezzük a mindennapok örömeit, maradjunk nyitottak és fogadjuk el magunkat mindenestül. A legfontosabb a humor és a szeretet.

 

Mudra fotók: Páli Zsuzsanna

A cikk és a fotók más weboldalon történő megosztása kizárólag a forrás pontos megjelölésével történhet. A cikk megjelent a Női Portálon is 2014. szeptember 1-jén.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 50
Heti: 272
Havi: 1 237
Össz.: 172 643

Látogatottság növelés
Oldal: Ezotéria- Mudrák, a lélekre és testre ható kéztartások 2.
Lélekpálya - © 2008 - 2019 - lelekpalya.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »