Ünnepre készülődve-
Karácsonyi mézeskalács
Hozzávalók:
A margarint összemorzsolom a kétféle liszt keverékével, hozzáadom a porcukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és 2 egész tojást, összegyúrom. Beleöntöm a folyékony, de nem meleg mézet és hozzászórom a mézeskalács fűszert.
Az egészet finomra gyúrom és egy éjszakán keresztül hűtőszekrényben pihentetem. Másnap kinyújtom, kiszaggatom és forró sütőben 5 percig sütöm.
Ha kisült, 1 tojás sárgáját 1 nagy evőkanál tejföllel elkeverem és a mézeskalácsokra kenem, majd megszórom díszítő cukorral.
Ha nem cukorral, hanem mázzal szeretném díszíteni a mézeskalácsokat, akkor 1 tojásfehérjét kikeverek 15 dkg átszitált porcukorral és habzsákból a mézeskalácsokra nyomom.
A recept más weboldalon történő megosztása kizárólag a forrás pontos megjelölésével történhet.