Lélekpálya

Út a számmisztika és az ezotéria ösvényein. Egy hely, ahol lelki táplálékra lelsz.

Hogy ünneplik a karácsonyt világszerte?

 

 Amerikai Egyesült Államok

 

Az amerikaiak nagyon szeretik otthonaikat kivilágítani kültéri izzókkal. Mivel ebben az országban sokféle nemzetiségű ember él, a szokások különfélék. Általában elmondható, hogy december 24-én este egy hatalmas vacsorát rendeznek, ami már-már házibuli jellegű. Nem csak a szűk család vesz részt rajta, hanem akár barátok is. Nagyon ügyelnek rá az amerikai polgárok, hogy ezen az estén senki se maradjon egyedül. A menü szerves része a pulyka, különféle mártások, sütőtökös pite és a karácsonyi puding.

A karácsonyfát már napokkal vagy hetekkel az ünnep előtt elkezdik feldíszíteni. Folyamatosan kerülnek alá a távol élő rokonoktól és barátoktól kapott csomagok.

25-én reggel az ajándékok bontogatása már szűk családi körben, pizsamában, kakaóval, sütivel zajlik.

 

 

Anglia

 

Angliában a Télapó hozza az ajándékokat. A gyerekek december 24-én este a kandalló vagy az ablak közelébe függesztik a hosszú piros zoknikat, ebbe teszi a Télapó az édességeket, apró ajándékokat. Az öreg fehérszakállú a kémény át jut be a házba és a gyerekek kekszet és tejet készítenek ki neki, hogy a nagy jövés-menésben kicsit egyen és megpihenjen. A karácsonyfa alatt lévő ajándékokat december 25-én este bontják ki.

Az ünnepi ebéd elképzelhetetlen a gesztenyével töltött pulyka és a karácsonyi puding nélkül.

 

 

Franciaország

 

A franciáknál ez a legkülönlegesebb ünnep. A karácsonyfát már december első felében feldíszítik az otthonokban. December 24-én este együtt vacsorázik a család, ekkor történik az ajándékozás is. Az ünnepi menü tipikus francia ételekből áll: kagyló, lazac, liba, sajt és fatörzs torta.

 

Kenya

 

Kenyában nincs karácsonyfa, az emberek az otthonaikat és a templomokat szalagokkal, zöld növényekkel díszítik. Az ételeket szabad tűzön készítik el és a tüzet körbetáncolják.

 

 

 

Németország

 

Nagy hagyománya van a nagyvárosokban a karácsonyi vásároknak. Az utcák és terek gyönyörűen fel vannak díszítve. December 24-én a karácsonyfát együtt díszíti a család, és együtt fogyasztják el az ünnepi vacsorát is. Elmaradhatatlan a libasült és a vöröskáposzta.

 

 

Norvégia

 

December elejétől folyamatosan díszítik a norvégok a házaikat és az utcákat. December 24-én ellátogatnak a temetőkbe is elhunyt szeretteikhez és a sírokra égő gyertyákat helyeznek. December 24-én az ünnepi vacsora után körbetáncolja a család a karácsonyfát. Az ünnepi menü fogásai: báránysült, párolt zöldségek, répapüré, zabkása, karácsonyi sör. A norvégok fája alá nem a Télapó vagy a Jézuska, hanem a gnóm lények, misztikus manók, trollok helyezik az ajándékokat.

 

Ukrajna

 

Ukrajnában a karácsonyt január 7-8-án ünneplik. Az ajándékokat Jégapó viszi el három rénszarvasával és Hópehely lánnyal a gyermekeknek. Ünnepi ételeik: halkocsonya, céklasaláta, szendvicsek, sült hal.

 

 

 

Portugália

 

Az ajándékozás és a vacsora december 24-én este történik. Menü általában: tőkehal, párolt zöldségek, gyümölcskenyér. A család tagjai a tűzhely mellé kiteszik cipőiket, ebbe érkeznek az ajándékok.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 146
Tegnapi: 50
Heti: 277
Havi: 1 242
Össz.: 172 648

Látogatottság növelés
Oldal: Léleküdítő- Hogy ünneplik a karácsonyt világszerte?
Lélekpálya - © 2008 - 2019 - lelekpalya.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »