Lélekpálya

Út a számmisztika és az ezotéria ösvényein. Egy hely, ahol lelki táplálékra lelsz.

I. Sety fáraó szeretője voltam- Dorothy Louise Eady története

 

Páli Zsuzsanna

 

Dorothy Eady azt állította, hogy előző életében I. Sety fáraó elcsábította, állapotos lett tőle, majd miután fény derült a viszonyukra öngyilkos lett. Emlékei túlmutattak a fantáziáláson, alaposan ismerte Abydos városát és Sety templomát.

 

1907-ben, három éves korában Dorothy kiesett londoni lakásuk ablakából. A háziorvos halottnak nyilvánította, de a kislány két-három órával később felült az ágyában és játszani kezdett. Dorothy ezután álmaiban többször látott egy különös helyett, melyet az otthonának érzett.

 

seti_mumia.jpg

 

Egyiptomi papnő

 

Néhány évvel később szülei elvitték a British Múzeumba, az egyiptomi kiállításra, amely lenyűgözte őt. Ahelyett, hogy unatkozott volna, élvezettel rohangált a régi leletek között, majd leült egy vitrinbe zárt múmia teste mellé és nem volt hajlandó elmozdulni onnan. A kiállítást eztán többször is felkereste, mert együtt akart lenni a „népével”. Összebarátkozott a múzeumban a régiségek osztályának vezetőjével, aki megtanította hieroglifákat olvasni.

Ahogy nőtt, egyre többször álmodott egy letűnt kultúra épületeivel, helyszíneivel. Biztos volt benne, hogy ő egy egyiptomi lány, Bentresyth reinkarnációja, akit I. Sety fáraó elcsábított, majd teherbe ejtett.

 

sety_i.jpg

 

1933-ban Dorothy szeretett volna Egyiptomba visszatérni, ezért hozzáment egy egyiptomi férfihoz és Kairóba költözött. Hamarosan gyermeke született, akit Sety-nek nevezett. Majd eztán Sety mamának, vagyis Omm Sety-nek hivatta magát. Dorothy kapcsolata a férjével soha nem volt szilárd, mert a nő állandóan az egyiptomi kultúrát tanulmányozta, a várost járta és gyakran transzba esett, automatikusan írt, hieroglifákat karcolt a papírra. Egy ízben azt állította, hogy Sety fáraó az ágy végében ül. A férj nem bírta tovább a különös eseményeket, elváltak.

Álmai során Dorothy látta, hogy Bentresyth, akinek érezte magát, egy papnő volt. 14 évesen beleszeretett I. Sety fáraóba, állapotos lett tőle, mivel azonban papnőként szüzességi fogadalmat tett és a terhesség miatt viszonyukra rájöttek, öngyilkos lett. Sety-vel azonban nagyon szerették egymást és megfogadták még a halála előtt, hogy hamarosan újra együtt lesznek a túlvilágon.

 

omm_sety.jpg

 

Hazatérés Abydosba

 

Omm Sety az asztrál utazásait egy naplóba jegyzetelte. 1956-ban meglátogatta Abydos városát, felismerte az igazi otthonát és odaköltözött. Segítette a régészek munkáját és gyógyítással is foglalkozott. Sety templomának önkéntes őrzője és idegenvezetője volt.

Omm Sety 1981-ben hunyt el Abydosban. A helyi hatóságok nem engedélyezték eltemetését a templom kertjében, az általa előre elkészített sírba, végső nyughelye azonban nincs messze a helytől. Azok a régészek és idegenvezetők, akik ismerték őt, a mai napig nagy becsben tartják a munkásságát és a tudását.

 

A cikk megosztása más weboldalon, kizárólag pontos forrásmegjelöléssel történhet.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 97
Tegnapi: 50
Heti: 228
Havi: 1 193
Össz.: 172 599

Látogatottság növelés
Oldal: Misztika- I. Sety fáraó szeretője voltam
Lélekpálya - © 2008 - 2019 - lelekpalya.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »